Ok. Att kunna starta och stoppa gräsklipparen med en app är kanske inte rocket-science nu för tiden. Men möjligheten att dra igång gräsklipparen dagen innan man kommer till landet, eller varför inte dagen innan man kommer hem från semestern är inte så dumt om man tänker på det.

Allt som behövs är tydligen ett sim-kort med abonnemang (!) och en gprs-mojäng för 1 750:-.

Här finns info från husqvarna om appen:

"Husqvarnas app Automower Connect gör att du, oavsett var du än befinner dig i världen, kan fjärrstyra din Husqvarna Automower®. Skulle du ha oturen att robotgräsklipparen blir stulen, ser appen till att spåra upp var den befinner sig.

Den nya appen Automower Connect lanseras i vår och fungerar till robotgräsklipparna Husqvarna Automower® 320 och Husqvarna Automower® 330X. Med hjälp av appen har du fullständig kontroll över din robotgräsklippare även om du befinner dig många mil därifrån. Du kan bl.a. ta emot aktuell status och skicka start-, stopp- och parkeringskommandon till din gräsklippare. Hela robotgräsklipparens meny finns i din smartphone, vilket gör att du exempelvis kan sitta på jobbet i stan och bestämma hur högt du vill att gräset på landet ska vara när du kommer ut till helgen.

Appen Automower Connect ökar även säkerheten, skulle din Husqvarna Automower® bli stulen så får du ett larm och har sedan med hjälp av appen möjlighet att spåra robotgräsklipparen.

Kommunikationen till robotgräsklipparen är GPRSbaserad och installeras av din lokala återförsäljare. Hårdvaran kostar cirka 1 750 kronor. I robotgräsklipparen placeras ett SIM kort, 25 MB/månad räcker. Appen laddas ner gratis på App Store eller Google Play."

Länkar